Bahan A:
180 gm mentega
20 gm shortening
80 gm gula kastor
1/2 sudu kecil vanilla flavor (original mint flavor)
1/2 sudu kecil pes coklat
Bahan B:
230 gm tepung gandum
30 gm tepung naik sendiri
2 sudu besar susu tepung
2 sudu besar serbuk koko
1/8 sudu kecil soda bikarbonat
40 gm badam cincang
40 gm koko crunch (kisar)
Bahan Hiasan:
coklat masak (original guna coklat oren)
Coklat urai
Cara Penyediaan:
1. Putarkan ke semua bahan A sehingga sebati
2. Masukkan bahan B ke dalam bahan A dan sebatikan. then canai dan terap.
3. bakar pada suhu 170 Celcius sehingga masak
4. setelah sejuk, selupkan permukaan biskut dengan coklat yang telah dicairkan. then taburkan coklat urai
p/s: new sem start 12 sept. saye sangat takut bile fikir last sem.
No comments:
Post a Comment